Despre creditul de nevoi personale

Creditul de nevoi personale poate fi cea mai buna alegere in cazul achizitiei unui bun sau satisfacerea oricarei nevoi personale fara justificare.

Optează pentru achizitia unui credit cu dobanda fixa prin intermediul careia ratele nu vor creste niciodata.

Alege-ți creditul în moneda în care obți veniturile și nu risca să platești mai mult din cauza fluctuatilor de curs valutar.

Completeză formularul online și în mai putin de 24 de ore lucratoare vei fi contactat în vederea prezentării celei mai bune oferte pentru tine.

Aplică la credit

Creditul de nevoi personale

Creditul de consum reprezintă creditul acordat persoanelor fizice în vederea satisfacerii nevoilor personale, ale familiei sau ale gospodăriei acestora sau a achiziţionării de bunuri fară justificarea în clar a scopului pentru care este achiziționat împrumutul.

Cui se adresează?

  • Cetătenilor Romani cu varsta de peste 18 ani
  • Persoanelor salariate sau cu venituri din alte surse (ex: PFA, Chirii, Contracte de management, Dividende, Drepturi de autor etc.)
  • Persoanelor care au contracte de munca pe perioadă nedeterminată sau cel puțin egale cu perioada pentru care solicita împrumutul
  • Persoanelor care nu au avut întârzieri la plata altor credite mai mari de 30 de zile
  • Persoanelor care nu inregistrează credite active cu întarzieri

 

Câti bani poți împrumuta?

Conform noilor prevederi, nivelul maxim al gradului de îndatorare este de 40% din venitul net la creditele în lei și 20% la cele în valută. Gradul total de îndatorare se determină ca pondere a obligaţiilor totale lunare de plată raportate la venitul net lunar iar fiecare bancă își poate seta singură gradul maxim pe care il poate accepta conform normelor interne proprii.

Aplică și află oferta.

Aplică la credit

Caracteristici

Fiecare credit este diferit având caracteristici personalizate in functie de banca.

Perioada împrumutului

Creditul de consum poate fi obtinut pe o perioadă maxima de 60 de luni, echivalentul a 5 ani și nu necesită nici o garanție din partea împrumutatului.

Costuri suplimentare

Costurile suplimentare acordarii creditului pot conduce la un cost final mai mare al creditului. ex: cost administrare, asigurarea creditului, cost analiză dosar etc; acesta din urma fiind cunoscut ca DAE al creditului.

Dobânda creditului

Dobânda reprezintă procentul înapoiat din suma împrumutată raportat la nivel anual. Aceasta poate fi fixa sau variabila. Dobânda viariabila este compusă din marja băncii + IRCC.

Flexibilitate

Poți opta pentru un credit online sau offline într-una din sucursale bancii.

Criterii pentru stabilirea dobânzii

Fiecare imprumutat poate dispune de conditii preferențiale de creditare în funcție de profilul acestuia.

Vârsta

Vârsta maximă pană la finalizarea creditului: 63 ani pentru femei si 65 ani pentru bărbați.

Venitul

Un venit net lunar ridicat, o suma mai mare imprumutata.

Istoricul de creditare

Un istoric pozitiv de creditare un FICO mai bun.

Întrebări frecvente

Un credit poate fi rambursant anticipat atât total cât și parțial și se poate alege scurtarea perioadei împrumutului sau a valorii ratelor lunare plătite.

Întârzierile la plata lunară a ratei reprezintă un indicator negativ pentru viitoarele credite solicitate; acestea din urma fiind intregistrare in Biroul de Credite SA și urmând a fi radiate (șterse) intr-o perioada de 5 ani de la ultima intârziere.

Toate bancile functionează sub aceeasi regulement BNR, astfel că cele mai importante criterii de departajare in vederea alegerii ofertei sunt:

  • Dobânda
  • Taxe și comisioane
  • DAE (poate varia în funcție de taxe si comisioane)